hieronder vindt u een aanbod van therapieën die ik u kan bieden.

Massagetherapie

Dieptemassage

Deze wordt ook wel derma segmentale reflexologie genoemd. Het is een diepte massage die ervoor zorgt dat er een betere doorbloeding komt in de spieren en organen. Het is een behandelingsmethode die steunt op de reflectorische werking van de huidsegmenten. Het maakt de spieren los en zorgt dat verkrampingen en blokkades als gevolg van langdurige spanningen verdwijnen. Het stimuleert de warmtehuishouding. Dit is een stevige massage die goede resultaten geeft.

Reflexzonetherapie

Reflexzonetherapie is gericht op de totale mens en werkt op lichaam en geest. Uitgangspunt hierbij is dat onder andere op handen, voeten en oren reflexzones liggen die corresponderen met alle orgaansystemen en klieren in het lichaam. Deze reflexzones worden door massage bewerkt, wat zorgt voor een betere doorbloeding van het corresponderende lichaamsdeel. Het zelfherstellend vermogen van de cliënt wordt op deze manier aangesproken en gestimuleerd.

Reflexzonetherapie is een veilige en natuurlijke behandelwijze. Iedereen kan reflexzonetherapie ontvangen. De therapie kan ingezet worden voor zowel acute als chronische klachten.

Lymfedrainage

Lymfedrainage is een behandeltechniek die gekenmerkt wordt door langzame cirkelvormige in- en uitsluipende bewegingen, waarbij de hand en vingers min of meer passief blijven. Elke greep bestaat uit een vloeiende druk toe-en afname.
Dit zorgt voor een betere afvoer van afvalstoffen, betere balans voor het zenuwstelsel, het stimuleert het immuunsysteem.

Ontspanningsmassage

Het ontspant de spieren en bevordert de doorbloeding en zorgt voor een verbetering van de stofwisseling. Het ontspant de spieren en zorgt voor een betere balans in het zenuwstelsel.

Gesprekstherapie

Door middel van gesprekken duidelijk krijgen waar het om gaat. Vooral door zelfkennis, jezelf beter voelen. Weer terug in balans komen.

Mindfulness

Door mindfulness te beoefenen wordt het mogelijk de werkelijkheid te aanvaarden en bewust
aandacht te geven aan jezelf en alles om je heen. Leven in het moment. Het is mogelijk los te komen
van automatische handelingen en oordelen. Bewustwording van wat het leven met je doet. Het is
mogelijk innerlijke rust en kalmte te bereiken. Ik gebruik het tijdens verschillende therapieën.

Magnetisme

Magnetisme is een natuurlijke methode waarbij een deel van de eigen energie op de patiënt wordt overgebracht. Dit gebeurt via de handen. Het heeft een herstellende en normaliserende werking.

Relaxatie

Dit is een hele fijne therapie die erop gericht is om je bewust te maken van je lichaam. Het werkt ontstressend en ontspannend. Het herstelt de balans tussen parasympathisch en sympathisch zenuwstelsel. Je spant hierbij bewust je spieren aan en ontspant ze daarna weer.

Voedingstherapie

Voedingstherapie onderscheidt zich fundamenteel van de reguliere dieetleer. Het is gebaseerd op een aantal natuurkundige principes. Het is een van de meest efficiënte therapieën. Het verbetert op korte termijn

de algemene toestand van de patiënt. Voeding
behoort immers tot de vier basisbehoeften van

het leven.
• ademhalen
• voeding
• slapen en rusten
• voortplanting
Voeding heeft een positieve werking op gedrag, gemoedstoestand en de stemming.
Je bent als cliënt actief betrokken bij de therapie.

Zonder eigen inzet is voedingstherapie niet
mogelijk. De bedoeling is een zo hoog mogelijk rendement uit de voeding te halen, dat bij de vertering zo weinig mogelijk energie kost en het
maag-darmkanaal zo min mogelijk belast
en vervuilt. Er wordt ook rekening gehouden met

goede voedselcombinaties, een goed zuur- base evenwicht en bio-energetische voeding. Bewust

eten is belangrijk voor een betere vertering.

Aromatherapie

Aromatherapie duidt het gebruik aan van essentiële oliën die afkomstig zijn uit aromatische planten, om ziekten te behandelen en om gezondheid te verbeteren. Aromatherapie wordt toegepast bij virale, bacteriële en parasitaire infecties, ontstekingen of pijnlijke aandoeningen van spieren, pezen of gewrichten. Ze zijn ook doeltreffend bij alle aandoeningen die in verband staan met een slecht functionerend zenuwstelsel.

Kruidentherapie

Dit is de oudste geneeswijze, en een belangrijke behandeling bij het herwinnen van je gezondheid.
Er wordt gebruik gemaakt van kruiden met een hoge bio-energetische waarde. De meetbare lichtintensiteit
op de frequenties van de biofotonen in de plantencel komen overeen met de frequenties van cellen, weefsels organen en stelsels van het menselijk lichaam.

Bachbloesemtherapie

Dit zijn remedisch die ontwikkeld zijn door Dr Edward Bach. Ze worden gebruikt voor de verbetering van de gemoedstoestand en hebben een uitwerking op je lichamelijke gezondheid.

Bewegingstherapie

Elke dag bewegen draagt bij aan het herstel en het behouden van je gezondheid. Het is belangrijk bij depressiviteit. Er worden endorfines gemaakt waardoor je je beter gaat voelen, spieren worden versterkt en soepeler, je krijgt een betere doorbloeding en darmwerking. Afvalstoffen worden beter afgevoerd.

Oorkaarsen

Het gebruik van Oorkaarsen komt voort uit traditionele indiaanse rituelen en wordt waarschijnlijk al eeuwen als natuurlijk middel gebruikt. Een holle kaars wordt in het oor geplaatst en aangestoken, waardoor er warmte in de gehoorgang komt. Die warmte ondersteunt de normale doorbloeding van het oor en de afvoer van afvalstoffen. Ik ondersteun dit met lymfedrainage bij het hoofdgebied.

Gastro-intestinale therapie

Deze therapie is gebaseerd op de humoraalpathologie. Deze theorie gaat ervan uit dat ziekte ontstaat als gevolg van vergiftiging van de lichaamsvochten.

Ongeveer 60% á 70% van het menselijk lichaam bestaat uit vloeistof. Een deel van deze vloeistof bevindt zich in de cellen en wordt intracellulair-vocht genoemd. Een ander deel bevindt zich buiten de cellen en wordt extracellulair-vocht genoemd.

Ziekte ontstaat wanneer de lichaamsvochten uit balans raken. Dit kan door het ontbreken van bepaalde voedingsstoffen en/of als de concentratie aan afval- en gifstoffen te groot wordt.

Het lichaam tracht steeds de lichaamsvochten constant te houden. Men noemt dit homeostase. Bijna alle organen werken hieraan mee.

Er wordt in deze therapie aandacht besteed aan:
• zuiveren van de uitscheidingsorganen
• geleidelijk overschakelen op een gezonde voeding
• opbouwen van een gezonde darmflora
• lichaamsbeweging

Cranio sacrale massage

Craniosacraal massage is een zachte manipulatietechniek die helpt om disharmonieën in de beweging van schedelbeenderen, ruggengraat en heiligbeen te herstellen. Diverse klachten kunnen daarmee verdwijnen of verlicht worden (zie onderaan tekst).

Dr. John E. Upledger  (osteopaat) ontdekte per toeval tijdens het assisteren van een operatie dat het hersenvlies bewoog. Het hersenen- en ruggenmergvocht heeft een eigen ritme, net zoals het bloed door onze aderen een eigen ritme kent en onze adem een eigen ritme kent. Via een pompsysteem diep in de hersenen schept het hersenvocht een cranio-sacraal ritme.

Deze vorm van therapie is ontstaan vanuit de osteopathie. William Sutherland een Amerikaanse osteopaat ontdekte het craniale systeem rond 1920-1930. Hij ontdekte dat de schedel bewoog en dat er een relatie bestaat tussen de verschillende schedelbeenderen en bepaalde ziekten.

Toegepast bij de volgende klachten:

Depressies, concentratiestoornissen, links-rechts coördinatie, sinusproblemen, migraines, hoofdpijnen, rug en schouderklachten, slaapstoornissen, stress, lusteloosheid, hyperactiviteit, burn out, herstel na een val of ongeluk, maag darmproblemen, posttraumatische klachten, whiplash.

P.R.I.

Past Reality Integration, afgekort PRI, helpt je ten volle in het nu te leven. Het heldere model laat je inzien hoe jouw verleden je huidige leven ongewenst beïnvloedt. Maar belangrijker nog, PRI biedt je de mogelijkheid om deze blokkades op te heffen. Met effectieve technieken en praktische tools die je zelfstandig leert toepassen. Deze tools zijn ontwikkeld door Ingeborg Bosch. Op Internet is informatie hierover te vinden en op you tube zijn filmpjes te zien. Ik gebruik de tools in combinatie met lichaamsgerichte therapieën.